DOBRODOŠLI Na novu web stranicu kluba
TENIS KLUB LOŠINJ-JADRANKA

Povijest kluba

O klubu

Teniski klub “Lošinj-Jadranka” službeno je osnovan 13.04.1981. godine.

1981

Postoje mnogobrojni zapisi koji govore da se tenis igrao i puno ranije na otoku Lošinju, početkom 20. stoljeća na igralištima na Bričini. Polovicom sedamdesetih godina sa masovnijim turizmom i gradnjom teniskih igrališta tenis se opet počeo intenzivnije igrati. Krajem 1994. godine klub mijenja ime u Teniski klub “LOŠINJ – JADRANKA” koje nosi i danas.

 

U 2021. godini teniski zaljubljenici na otoku obilježili 40 godina postojanja i bavljenja sportom koji uz nogomet zasigurno ima najviše poklonika i igrača.

 

Iznimno duga i uspješna tradicija okrunjena je i mnogim uspjesima na državnoj i međunarodnoj razini. Tako je s ulaskom Jadranke d.d. kao najvećeg pokrovitelja kluba i dolaskom novog rukovodstva kluba značilo prekretnicu za rad kluba. Dolaze i uspjesi naših mladih tenisača; ulazak Antonia Veića i Vilima Viška medu 8 najboljih tenisača svijeta na tenis turniru ORANGE BOWL od 12 i 14 godina, te osvajanje Državnog dvoranskog prvenstva za 2002. godinu za juniore od 16 godina od strane Vilima Viška su kruna tih uspjeha naših mladih tenisača.

 

 

Naša seniorska momčad u razdoblju od 2016.-2020. godine pet godina zaredom nastupala u 1. Hrvatskoj teniskoj ligi. Najveći rezultat je ostvaren 2019. godine visoko 3. mjesto. Jedini smo sportski klub na otoku Lošinju čija se momčad natjecala na najvišoj državnoj razini. Bitno je isto tako napomenuti da su kostur momčadi čine isključivo domaći igrači potekli u TK „Lošinj – Jadranka“. 

 

TK “Lošinj-Jadranka” jedan je od najuspješnijih i najaktivnijih teniskih klubova u RH sudeći po broju organiziranih turnira na godišnjoj razini. Tradicionalno se na godišnjoj razini organizira minimalno tri do četiri turnira koja se boduju za Hrvatsku juniorsku rang listu i to za juniore do 10, 12, 14 i 16 god., te dva (2) iznimno značajna međunarodna turnira (do 16 god. – Tennis Europe i do 18 god. – ITF) koja se boduju za europsku i svjetsku rang listu. Osim navedenih turnira, TK „Lošinj-Jadranka“ svake godine organizira i veliki broj klupskih i ostalih rekreativnih turnira.

 

Teniski klub trenutno broji 85 članova, od toga preko 50-tak djece i mladih. Naši treneri posjeduju vrlo veliko trenersko iskustvo, kvalifikacije i licence (ATP coach licenca).

 

Kroz dosadašnju povijest ostvareni su međusobni kontakti, dugogodišnja poznanstva i čvrste veze s nekolicinom teniskih klubova od kojih svakako treba izdvojiti TK Maribor iz Slovenije i TK Udine iz Italije.

 

Na kraju valja spomenuti i to da smo posljednjih godina nezaobilazni dobitnici raznih priznanja koje tradicionalno dodjeljuje Zajednica sportova Grada Malog Lošinja (najbolja sportašica GML, najbolji klub GML, najbolji junior GML i dr.), na što smo vrlo ponosni.

Rukovodstvo kluba

Upravni odbor

Predsjednik kluba : Dario Horvat

Sportski direktor: Vilim Višak

Tajnik kluba : Dario Mužić

Blagajnik kluba : Draško Ristić

Član upravnog odbora : Zoran Borčić

Član upravnog odbora : Mario Višak

Član upravnog odbora : Tomislav Jurjević

Nadzorni odbor

Predsjednik : Damir Mlacović

Član : Damir Jović

Član : Matija Blaško

Kontakt

TENISKI KLUB “LOŠINJ-JADRANKA”

SUNČANA UVALA 2

51550 MALI LOŠINJ

 

OIB:59493500013

MB:03191559

 

E-mail: info.tennislosinj@gmail.com

 

IBAN: HR0523400091117040305 (PBZ)

Klupski turniri

Godine 1994. TK „Lošinj-Jadranka“ je organizirao prvi službeni klupski turnir za seniore na kojem su pravo nastupa imali svi aktivni članovi kluba. Prve godine održan je turnir za seniore, a u kasnijim godinama su održavani i klupski turniri za seniorke te klupski turniri za djecu u raznim dobnim skupinama. Kroz godine se sustav natjecanja i pravilnik o bodovanju mijenjao, ali najčešće je bilo pravilo odigravanja tri klupska turnira godišnje uz završni masters na kraju godine. Pravo nastupa na masters turniru na kraju svake godine imalo je najboljih osam igrača sa službene klupske rang liste. Masters turnir igrao bi se u sistemu dvije grupe po četri igrača nakon čega slijedi razigravanje za konačna mjesta, a po uobičajenom rasporedu trajao bi cijeli tjedan. Najbolji igrač kluba bio bi igrač sa najviše osvojenih bodova tokom kalendarske godine.

Klupski turniri za djecu

Osnovni cilj organizacije turnira je probuditi natjecateljski duh kod djece i mladih, te prikazati svrhu napornog treniranja. Organiziranjem takvih natjecanja jedinstvena je prilika i za djecu iz teniske škole da sudjeluju na službenim natjecanjima, te na taj način realno procijeniti svoj napredak u igri uspoređujući se s vršnjacima. Također, navedeni turniri su i jedinstvena prilika da svoje znanje i kvalitete pokažete u svojem gradu, na terenima gdje svakodnevno trenirate.

Najbolji igrači kluba

Sezona Ime i prezime natjecatelja
Sezona 1994. godina Mile Poljak
Sezona 1995. godina Mile Poljak
Sezona 1996. godina Mario Višak
Sezona 1997. godina Mario Višak
Sezona 1998. godina Moris Ercegović
Sezona 1999. godina Mario Višak
Sezona 2000. godina Vilim Višak
Sezona 2001. godina Vilim Višak
Sezona 2002. godina Dario Mužić
Sezona 2003. godina Dario Mužić
Sezona 2004. godina Dario Mužić
Sezona 2005. godina Nikola Petković
Sezona 2006. godina
Sezona 2007. godina
Sezona 2008. godina
Sezona 2009. godina
Sezona 2010. godina
Sezona 2011. godina
Sezona 2012. godina Leopold Mužić
Sezona 2013. godina Leopold Mužić
Sezona 2014. godina Vilim Višak
Sezona 2015. godina Leopold Mužić
Sezona 2016. godina Dario Mužić
Sezona 2017. godina Marijan Filipan
Sezona 2018. godina Vilim Višak
Sezona 2019. godina Tomislav Jurjević
Sezona 2020. godina Nije održano
Sezona 2021. godina Nije održano

Članstvo

Svi članovi našeg kluba mole se da obnove članstvo, a i novi zainteresirani ljubitelji tenisa da uplate članarinu za 2023. godinu.

Uplate se mogu izvršiti na teniskim centrima ili kod blagajnika kluba.

Visina članarine:

  • za djecu i polaznike osnovne škole 5,00 EUR,
  • za dame 10,00 EUR
  • za ostale članove s prebivalištem u Malom Lošinju 15,00 EUR.